16:00

Gerdskens BK

Referat

Förlust i hemmapremiären mot Gerdsken med 2-3.

Första matchen på Torsvallen för i år skulle ju inte sluta med förlust, men det gjorde den, tyvärr. Gerdsken gjorde ett mål redan efter 18 sekunder! Måste vara något slags rekord. Vi förlorar för att Gerdsken gör en bättre andra halva än oss, tvärtemot Fristad i förra matchen.
För att ta det lite från början så kan man säga att Gerdsken chockstartade med att direkt på avspark slå upp bollen på vår planhalva. Och lyckas med konststycket att få till ett friläge och göra mål efter endast 18 sekunder. Otroligt.
Detta skulle dock inte bekomma oss speciellt utan vi spelar på och gör en bra comeback i första halvlek. Det tar inte så lång tid innan Hugo Andersson överlappar på vänstersidan och slår in ett kanonfint inlägg/inspel som Timmie Salén stöter in i mål från nära håll, vaket av Timmie att vara först i duellen där i straffområdet.
Vi skapar flera farligheter men även Gerdsken är farliga i sina framstötar och skapar en del på sin snabbhet. Trots våra ganska kortväxta spelare så lyckas vi med att göra mål på hörna för tredje matchen i följd. Det måste vara länge sedan det hände, och 2-1 var ett faktum. Jonas Aronsson höll sig framme i straffområdet och var vass i duellspelet på en hörna från Philip.
Gerdsken har sedan ett jätteläge på hörna också där bollen tar i ribban och ut, men vi är skarpa där på att få bort bollarna. Olsson gör också en superräddning på ett friläge, en benparad som var viktig. På en av Gerdskens hörnor får vi chansen att ställa om och vi gör det så bra hela vägen fram till Strömfelts friläge men hans avslut räddas av deras målvakt. 3-1 där så vet man inte hur det skulle slutat.
Halvleken avslutas med chanser åt båda håll, men med mersmak för oss tycker jag nog. Vi lyckas ganska bra med att få till vårt presspel och stör Gerdsken så att de inte får upp farten mot oss.
Andra halvlek blir det dock en ganska rejäl scenförändring. Gerdsken kommer ut och skapar ett friläge direkt som Olsson räddar. Vi får stora problem med deras press och får jättesvårt att komma upp i banan. Gerdskenspelarna får upp farten på ett helt annat sätt i andra halvlek och öser på mot vårt mål. Vi har två bra chanser där Strömfelt får kanonläge med högerfoten men skjuter strax över. På en omställning får Philip ett skottläge till höger i straffområdet men får inte tillräckligt hårdhet i skottet så målvakten hinner ner och räddar. Gerdsken å sin sida skapar egentligen farligheter varje gång de kommer in på vår planhalva och när de gör 2-2 känns det jobbigt. De fortsätter att ösa på och kommer runt på kanterna och gör sig rättvända på mitten och tillslut kommer 3-2 på straff. Möller räddar på mållinjen och Olsson räddar ena chansen efter den andra. Innan straffsituationen avslutar deras spelare i bortre ribbkrysset och på returen petar deras nästa spelare bollen förbi vår och faller med straff som följd.
Vi orkar inte skapa något vidare tryck utan det är egentligen närmare 2-4 än 3-3. Vi lyckas inte med mer än någon omställning och i ett läge tror jag till och med att vi är 3 mot 1 men en passning blir lite för missriktad och det blir inget av. Gerdsken sprang mer än oss i andra halvlek, vann fler dueller och skapade flertalet bra chanser. Nä, andra halvlek är bara att glömma, vi får ta med oss första halvlek och träna på bra i veckan och låta Wargön smaka på revanschlusten i oss.